Hot stone

Hot stone

Vanaf € 27,50 per 60 minuten

Hot stone

Vanaf € 27,50 per 60 minuten

Let op! In geval van contra-indicaties mag u niet gemasseerd worden!

Deze massagevorm is afkomstig van de indianen. Verwarmde lavastenen worden daarbij gebruikt om het lichaam te masseren. Deze stenen houden de warmte lang vast en hebben daardoor een gunstige uitwerking bij chronische pijn in de nek en rug, en helpen bij ontspannen.

De Hot stone massage wordt gegeven met afgeronde basaltstenen, dit zijn vulkanische stenen die door invloed van water en zand door de jaren/eeuwen heen glad gepolijst zijn. De grootte van de stenen varieert van 2 centimeter tot 12 centimeter. De stenen zijn gemaakt van basalt dat zeer rijk is aan ijzer en magnesium. Hierdoor kunnen ze warmte zeer goed opslaan, vasthouden en geleidelijk weer afgeven.

De stenen zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van vorm, gewicht, warmtegeleiding en energieniveau, de stenen voelen zacht en heerlijk warm aan. De stenen zijn afkomstig uit de zee en zijn gevormd vanuit de hete lava van vulkanen. Ze hebben vervolgens eeuwenlang in de zee gelegen en danken daaraan hun mooie, gladde, ronde vormen. De indianen zeggen dan ook dat ze zijn gevormd door de vier elementen: aarde, wind, water en vuur.

De stenen worden opgewarmd "au bain-marie" (met een heater) met een ideale temperatuur van 45-50 graden en worden na iedere behandeling zorgvuldig schoongemaakt en gedroogd. Het lichaam wordt ingesmeerd met olie, zodat de stenen goed glijden tijdens het masseren.

Door de combinatie van warmte en beweging komt de werking van de massage dieper in de spieren, het ontgift, het voert afvalstoffen af en stimuleert tevens de orgaanfuncties en brengt het lichaam weer in balans. Het heeft een diep ontspannende werking. Nadat de warme stenen op uw lichaam zijn gelegd, wordt u verder gemasseerd met de handen en olie.

Voordelen:

  • Helpt bij chronische rug- en nekklachten
  • Vermindert spierklachten
  • Vermindert spanning en stress
  • Vermindert vermoeidheid
  • Helpt bij spijsverteringsproblemen
  • Stimuleert de doorbloeding